Manufacturers

Specials

Viewed products

Zpověď (LUSTIG, Arnošt)

09387

Used

Arnošt Lustig, český prozaik, publicista a scénárista, narozený v roce 1926 v Praze, se jako patnáctiletý ocitl v terezínském ghettu a poté prošel koncentračními tábory Osvětim a Buchenwald. V dubnu 1945 uprchl z transportu smrti a skrýval se v Praze, kde se aktivně zapojil do Květnového povstání...

More details

This product is no longer in stock

70 Kč

Data sheet

Weightvalue
ISBNvalue
LanguageCzech
Checkedbook is complete, there are no pages missing
Place of publishingPrague
No. of pagesvalue
Year2009
Conditionvalue
Hardcover/Paperbackhardcover
Edition2nd Edition
PublisherNakladatelství Franze Kafky

More info

Arnošt Lustig, český prozaik, publicista a scénárista, narozený v roce 1926 v Praze, se jako patnáctiletý ocitl v terezínském ghettu a poté prošel koncentračními tábory Osvětim a Buchenwald. V dubnu 1945 uprchl z transportu smrti a skrýval se v Praze, kde se aktivně zapojil do Květnového povstání.

Po válce vystudoval žurnalistiku a souběžně pracoval jako novinář. V padesátých letech ho vyšetřovala Státní bezpečnost pro podezření z napomáhání uprchlíkům do Izraele. Později působil jako vedoucí kulturní rubriky Mladého světa a stal se scénáristou Čs. filmu.

V roce 1968 odešel přes Itálii, Izrael a Jugoslávii do USA, kde přednášel na několika univerzitách. Třicet let působil jako profesor na univerzitě ve Washingtonu. V současné době se na Karlově univerzitě v Praze v součinnosti s Western Michigan University věnuje výuce tvůrčího psaní. Od roku 1990 je čestným prezidentem Společnosti Franze Kafky. Ve své tvorbě se nejvíce zabývá problematikou pronásledování židů nacisty za druhé světové války. Osobitý styl jeho románů a povídek, přeložených do dvaceti jazyků, je charakteristický věcností podání a střízlivou dramatičností. Knihám i filmům natočeným podle jeho scénářů se dostalo významných českých i zahraničních ocenění.

30 similar products in the same category: