Manufacturers

Specials

Viewed products

Milostné etudy slavných (MELÍŠEK, Jiří)

09244B

Used

1 Item

Dle autora tato kniha není dokument, ale vzpomínání na hezké lásky jeho slavných přátel, známých a jedné kamarádky. Byla to tehdy nádherná doba, protože většina z nich byla nádherně živá a život je laskal nádhernými láskami... 

More details

In stock

110 Kč

Data sheet

Weightvalue
ISBNvalue
LanguageCzech
Checkedbook is complete, there are no pages missing
No. of pagesvalue
NoteBook removed from the library collection (contains registration numbers, stickers, traces of stickers and library stamps)
Year2010
Conditionvalue
Hardcover/Paperbackhardcover
PublisherPetrklíč

More info

Jiří Melíšek *1932, spisovatel, scenárista.

Životopis se má vždy o něco opírat. Opírám se tedy o přebal mé předešlé knihy O zvířatech a lidech. Tam se čtenář či laskavá čtenářka dočtou:

„Jiří Melíšek (1932), absolvent oboru dramaturgie na FAMU (Filmová fakulta Akademie múzických umění), po dokončení studia pracoval v Redakci zábavy v Československém rozhlase. Po roce 1968 se živil jako scenárista. Podílel se celkem na šesti celovečerních filmech, z nichž nejznámější je zřejmě Lipského snímek Ať žijí duchové. Z televizní tvorby pro děti byly nej populárnější seriály Robot Emil a Robot Emílek, z devadesátých let si pamatujeme seriál Slavné historky zbojnické." Tolik kniha, která přinesla čtenáři radost, ale i několik nepřesností.

Scénářů k filmům jsem napsal daleko méně, pouze tři.

Můj tatínek Karel Melíšek napsal patnáct filmových scénářů, a navíc byl autorem textů stovky šlágrů z první republiky. Namátkou uvádím: Tvůj bílý šátek, Praha je krásná, Zpíval kos s kosicí... Maminka byla velmi hezká, a to jí stačilo. Moje žena patřila mezi nejhezčí manekýnky. Prožil jsem prostě krásný život! V rozhlase jsem připravoval především silvestrovské pořady, psal kabarety a komedie. V televizi pak seriály, jako již kupříkladu v knižní verzi zmíněný O zvířatech a lidech v režii Hynka Bočana. Dále pak Bakaláře a spoustu scének pro Vladimíra Menšíka, Jiřinu Bohdalovou a Miloše Kopeckého... Bylo jich asi padesát.

A to snad na záložku stačí... Děkuji za pozornost.

Milý čtenáři, autor nás požádal, abychom vám sdělili, že to, co držíte v ruce, není dokument, ale vzpomínání na hezké lásky jeho slavných přátel, známých a jedné kamarádky. Byla to tehdy nádherná doba, protože většina z nich byla nádherně živá a život je laskal nádhernými láskami. Pan Melíšek je velice skromný člověk, a proto dále uvádí, že specialitu podniku obvykle navrhuje šéfkuchař na jídelním lístku. Takže si vyberte sami. Někdo má rád Plzáka, jiný Wericha, další pak Formana, jiný Ljubu Hermanovou nebo Stellu Zázvorkovou.

Autor a nakladatelství Vám doporučuje od každého kousek. Vše je připraveno z kvalitních českých surovin. Děkujeme a dobrou chuť.

30 similar products in the same category: