Manufacturers

Specials

Viewed products

Koruna (BILYEAUOVÁ, Nancy)

01341E1

Used

1 Item

Napínavý historický román Koruna se odehrává v tudorovské Anglii za vlády Jindřicha VIII. Provází ho velmi tajemná atmosféra, spjatá jak s pověstmi o starodávné koruně a podivných úmrtích, tak s prostředím gotického kláštera s tajnou chodbou...

More details

In stock

120 Kč

Data sheet

Weight566 g
ISBN978-80-242-4402-0
LanguageCzech
Checkedbook is complete, there are no pages missing
Place of publishingPrague
No. of pages480
Year2014
Conditionnažloutlé stránky, jinak velmi dobrý stav
Hardcover/Paperbackhardcover
Edition1st Edition
PublisherKnižní klub

More info

Napínavý historický román Koruna se odehrává v tudorovské Anglii za vlády Jindřicha VIII. Provází ho velmi tajemná atmosféra, spjatá jak s pověstmi o starodávné koruně a podivných úmrtích, tak s prostředím gotického kláštera s tajnou chodbou.

Píše se rok 1537 a v Anglii vládne Jindřich VIII Joanna Staffordová se dozví, že její sestřenice Margaret má být na příkaz krále upálena, a proto se vypraví se do Londýna, aby jí v poslední hodince stála po boku. Joanna je urozeného původu, pochází ze starobylé šlechtické rodiny, ale rozhodla se vstoupit do kláštera, aby unikla intrikám královského dvora. Když se z dartfordského převorství vydává na nebezpečnou cestu, netuší, že se sama zanedlouho ocitne na šachovnici mocných a v ohrožení života.

Ve snaze dosáhnout osvobození svého otce začíná Joanna pátrat po legendární koruně krále Athelstana. Musí napřít všechny síly, aby vypátrala nejen tajemného vraha vlivného šlechtice, ale i posvátnou korunu, která má hrozivější moc, než vůbec kdo tušil. Nic jiného jí však nezbývá, pokud chce zastavit králův teror.

Korunu, historický román s detektivními prvky, napsala autorka po absolvování kurzu kreativního psaní Russella Gothama. Toto dílo je sice autorčinou prvotinou, ale hned se mu dostalo významného ocenění - bylo nominováno na cenu „Ellis Peters Historical Dagger Award“ udělovanou Crime Writers’ Association za nejlepší detektivku roku.

Na román Koruna volně navazuje historický román Kalich.

30 similar products in the same category: