Manufacturers

Specials

Viewed products

Pohár zlata (STEINBECK, John)

09589A

Used

1 Item

Prvotina Johna Steinbecka z roku 1929 vypráví dramatické osudy sira Henryho Morgana, proslulého anglického korzára, žijícího v letech 1635 až 1688. Plachý chlapec pocházející z nebohatého rodu Morganů, sídlícího ve Walesu, z rodu s „historií ostudnou i slavnou", se rozhodne jít tvrdošíjně za svým snem - vydat se na moře a odplout do Západní Indie... 

More details

In stock

55 Kč

Data sheet

Weightvalue
ISBNvalue
LanguageCzech
Checkedbook is complete, there are no pages missing
Place of publishingPrague
No. of pagesvalue
Year1997
Conditionyellowed pages, otherwise preserved
Hardcover/Paperbackhardcover
Edition2nd Edition
PublisherKnižní klub

More info

Prvotina Johna Steinbecka z roku 1929 vypráví dramatické osudy sira Henryho Morgana, proslulého anglického korzára, žijícího v letech 1635 až 1688. Plachý chlapec pocházející z nebohatého rodu Morganů, sídlícího ve Walesu, z rodu s „historií ostudnou i slavnou", se rozhodne jít tvrdošíjně za svým snem - vydat se na moře a odplout do Západní Indie. Nezabrání mu v tom ani odpor rodičů, ani křehká pouta první lásky. Zato ho čeká sláva, byť draze vykoupená - kapitán lodi. na níž Henry vyplouvá za vysněnými dálkami, ho prodá plantážníkovi na Barbadosu. Henry si však od počátku dovede poradit i v kritických situacích, a třebaže má nakonec možnost získat na plantáži podíl a žít poměrně poklidným životem farmáře, pokračuje v cestě za svým snem a nakonec vysněných břehů Západní Indie dosáhne.

A pak už nastupuje oslnivá dráha korzára a piráta Henryho Morgana, jehož jméno se záhy začíná vyslovovat jedním dechem se jménem Francise Drakea a před kterým v panice prchají odvěcí nepřátelé Angličanů, Španělé. Kapitán Morgan postupně vyplenil pobřeží Kuby, Maracaibo, Gibraltar i město Panamu. V roce 1672 ho anglický panovník jmenuje guvernérem Jamajky. Zdá se, že Henry Morgan, tedy nyní už sir Henry Morgan, dosáhl svého snu - ale dosáhl ho skutečně? Nezískal slávu, uznání a nesmírné bohatstv í za cenu hodnot, které jsou nenahraditelné - za cenu lásky a přátelství?

30 similar products in the same category: