Manufacturers

Specials

Viewed products

Uctívači hvězd (STINGL, Miloslav)

09405E

Used

1 Item

Uctívači hvězd vyprávějí o záhadách, ale i o neuvěřitelných zázracích dávno ztracených říší Indiánů Jižní Ameriky. Autor se pokusil sestavit z kusých střípků zachovaných informací úplný obraz dějin a kultury Indiánů And, území, které později ovládli mocní Inkové. Kniha se snaží zodpovědět a vysvětlit mnohé vzrušující otázky, s nimiž se tu badatelé shledávají... 

More details

In stock

120 Kč

Data sheet

Weightvalue
ISBNvalue
LanguageCzech
Checkedbook is complete, there are no pages missing
Place of publishingPrague
No. of pagesvalue
Year1997
Conditionvalue
Hardcover/Paperbackhardcover
Editionvydání 2, rozšířené, v Našem vojsku 1.
PublisherNaše vojsko

More info

Uctívači hvězd vyprávějí o záhadách, ale i o neuvěřitelných zázracích dávno ztracených říší Indiánů Jižní Ameriky. Autor se pokusil sestavit z kusých střípků zachovaných informací úplný obraz dějin a kultury Indiánů And, území, které později ovládli mocní Inkové. Kniha se snaží zodpovědět a vysvětlit mnohé vzrušující otázky, s nimiž se tu badatelé shledávají. Zamýšlí se nad tím, zda snad obrovité obrazce nebyly ve skutečnosti přistávacími drahami UFO. Hledá stopy mimozemšťanů i na náhorní planině Marcahuasi. Ptá se, proč Indiáni Uru mají podle vlastních představ černou krev a proč tedy nechtějí patřit k lidskému rodu. Popisuje také fantastické zlaté, stříbrné i jiné poklady místních Indiánů a historii jejich objevů. Luští rovněž tajemství dávných indiánských měst. Seznamuje s nálezy královských hrobů a cenností, které v nich byly nalezeny. Uctívači hvězd vyšli s obrovským úspěchem v mnoha zemích. Nejpřesvědčivějším důkazem významu a pozoruhodnosti této práce je skutečnost, že ji v Limě vydali sami Peruánci, aby v knize českého autora nacházeli zasvěcené ojedinělé poučení o své vlastní minulosti.

Badatel, spisovatel a cestovatel dr. Miloslav Stingl se věnuje studiu historie a kultury amerických Indiánů už třicet let. Vedle knižních prací zveřejnil řadu článků o Americe a jejích obyvatelích. Spolu s několika nadšenci založil na počátku šedesátých let měsíčník "Latinská Amerika“, který bez souhlasu úřadů vycházel několik let. M. Stingl byl rovněž předsedou jeho redakční rady. Působil také jako místopředseda vedení tehdejší neoficiální Společnosti přátel Latinské Ameriky. Autor není jen uznávaným etnologem. ale jedním z nejvydávanějších spisovatelů zejména v zahraničí. Je autorem více než 25 knih. které vyšly takřka ve 30 jazycích ve 210 vydáních a v nákladu několika milionů výtisků. Ve svých knihách se opírá i o poznatky získané při vlastní velice rozsáhlé cestovatelské činnosti. Během posledních pětadvaceti roků navštívil 130 států ve všech světadílech. Uskutečnil řadu výprav a expedic. Vykonal také 13 cest kolem světa. V současné době žije v Praze. Před nedávnem byly v nakladatelství Naše vojsko vydány další zajímavé Stinglovy knihy: „Války rudého muže“, vyprávějící o indiánských válkách a indiánských bojovnících, a novinka „Vládcové jižních moří", přibližující Havaj, Tahiti, Velikonoční ostrov a jiné pozoruhodné země Polynésie spolu se záhadami a tajemstvími, která jsou s touto částí světa spojena.

30 similar products in the same category: