Manufacturers

Specials

Viewed products

20 příběhů: Výběr ze sovětské válečné a poválečné prózy

09249

Used

1 Item

Výběr ze sovětské válečné a poválečné prózy přináší dvacet povídek autorů, kteří v uplynulých čtyřech desetiletích (vydáno v r. 1985) podstatně zasáhli do literárního vývoje. Je sestaven pro potřebu studentů středních škol a vychází z osnov pro výuku sovětské literatuře.

More details

In stock

90 Kč

Data sheet

Weightvalue
Illustrationsvalue
LanguageCzech
Checkedbook is complete, there are no pages missing
Place of publishingPrague
No. of copiesvalue
No. of pagesvalue
Year1985
Conditionvalue
Hardcover/Paperbackhardcover
Edition1st Edition
PublisherLidové nakladatelství

More info

Výběr ze sovětské válečné a poválečné prózy přináší dvacet povídek autorů, kteří v uplynulých čtyřech desetiletích podstatně zasáhli do literárního vývoje. Je sestaven pro potřebu studentů středních škol a vychází z osnov pro výuku sovětské literatuře.

Všechny povídky jsou uvedeny v kvalitních moderních překladech, takže poskytnou čtenářský zážitek všem milovníkům trvalých uměleckých hodnot.

Povídkám je předeslána literárněhistorická stať, jež se snaží podat ucelený pohled na šíři literární produkce od období Velké vlastenecké války až po současnost. Řadí autory do dobových a uměleckých souvislostí a usiluje o postižení základních vývojových tendenci. Důraz klade především na literaturu let sedmdesátých jako na období vzepěti sovětské prózy, v němž vznikla řada světově proslulých děl.

Podrobnější informace o jednotlivých autorech poskytují medailóny, jež uvozují jednotlivé povídky.

Soubor tedy plní cíle informativní, ale vychází vstříc také uměleckému cítění čtenáře.

30 similar products in the same category: