Manufacturers

Specials

Viewed products

Poslední z rodu Medicejských (FERNANDEZ, Dominique)

00847B2

Used

1 Item

Sláva rodu Medicejských je spjata hlavně s uměleckým rozkvětem Florencie 13. a 16. st. a s několika výraznými osobnostmi italských renesančních dějin. Oproti tomu pověsti o Gianu Gastonovi Medicejském, jehož smrtí v roce 1737 proslulý rod zanikl, mají trochu odlišný charakter. Líčí posledního velkovévodu jako extravagantního prostopášníka, jehož život se skládal z řady skandálů.

More details

In stock

50 Kč

Data sheet

Weight238 g
ISBN80-235-0035-X
LanguageCzech
Checkedbook is complete, there are no pages missing
Place of publishingPrague
No. of pages198
Year1994
Conditionpreserved
Hardcover/Paperbackpaperback
Edition1st Edition
PublisherOrbis

More info

Sláva rodu Medicejských je spjata především s uměleckým rozkvětem Florencie 13. a 16. století a s několika výraznými osobnostmi italských renesančních dějin. Oproti tomu pověsti, které se dochovaly o Gianu Gastonovi Medicejském, jehož smrtí v roce 1737 proslulý rod zanikl, mají trochu odlišný charakter. Líčí posledního velkovévodu jako extravagantního prostopášníka, jehož život se skládal z řady skandálů.

Dominique Fernandez kreslí bizardní osudy výstředního šlechtice na barvitém, poněkud dekadentním pozadí barokní Florencie a kniha je spíše než historickým románem tragickou groteskou, která čtenáře znepokojuje analogiemi a odkazy na náš dnešní soumrak století. Pro českého čtenáře je příběh o to zajímavější, že děj se odehrává zčásti v Čechách.

30 similar products in the same category: