Viewed products
Kniha není jen souborem receptů na...
Z obsahu: Polévky, Zeleninové a...
Společně s touto kuchařkou a s Woodym...
09202A
Used
1 Item Items
Kniha není jen souborem receptů na přípravu vegetariánské stravy - ty tvoří druhou část knihy. Dává také odpovědi na otázky, co je vegetariánství, kam sahají jeho kořeny, jaká jsou jeho ekonomická, filozofická, etická, ale především zdravotní hlediska, jaké jsou nejnovější poznatky o vitamínech, minerálech a stopových prvcích a jaká kombinace potravin je zdravotně nejvhodnější...
In stock
Warning: Last items in stock!
Availability date:
| Weight | value |
| ISBN | value |
| Language | Czech |
| Checked | book is complete, there are no pages missing |
| Place of publishing | Bratislava |
| No. of pages | value |
| Year | 1991 |
| Condition | nicely preserved |
| Hardcover/Paperback | hardcover |
| Edition | 1st Edition |
| Publisher | Práca, vydavateľstvo a nakladateľstvo ROH, Bratislava |
Kniha není jen souborem receptů na přípravu vegetariánské stravy - ty tvoří druhou část knihy. Dává také odpovědi na otázky, co je vegetariánství, kam sahají jeho kořeny, jaká jsou jeho ekonomická, filozofická, etická, ale především zdravotní hlediska, jaké jsou nejnovější poznatky o vitamínech, minerálních látkách a stopových prvcích, jaká kombinace potravin je zdravotně nejvhodnější, co je radiace potravin.
Na tyto a další otázky odpovídá s hlavním záměrem: poskytnout čtenáři možnost seznámit se po víc než půlstoletí se současnou poznatkovou a argumentační výzbrojí vegetariánství, zvažovat tyto argumenty a hlouběji se zamýšlet nad souvislostmi mezi vlastním zdravím a stravováním. Kniha tedy nabízí čtenáři možnost vyzkoušet v praxi, třeba jen na určité období, teoretické poznatky a odůvodnění, jež jsou obsahem první části knihy. Recepturní část mu k tomu poskytuje mnoho rozmanitých možností. Členění na snídaně, obědy a večeře umožňuje uvést recepty na přípravu různých pomazánek, kaší, paštik, ovocných snídaní, šťáv, placek, také domácího celozrnného chleba, polévek, zeleninových, luštěninových, obilovinových a bramborových jídel, omáček, zadělávaných pokrmů, salátů a zákusků. Grafickým označením receptů se pamatovalo i na vyjádření jejich vhodnosti a použitelnosti v stravování dětí v jeslích, mateřských školách, ale i dospělých ve veřejných stravovacích zařízeních.

300 Kč

45 Kč

25 Kč

45 Kč
Sold

25 Kč

25 Kč

650 Kč

20 Kč

25 Kč

600 Kč

95 Kč
Sold

40 Kč

150 Kč

35 Kč

70 Kč

150 Kč

50 Kč
Sold

100 Kč

65 Kč

300 Kč

110 Kč

80 Kč

170 Kč

60 Kč

55 Kč

50 Kč

40 Kč

65 Kč

100 Kč

45 Kč