Manufacturers

Specials

Viewed products

Pěstování smrku (MRÁČEK - PAŘEZ)

08033A

Used

1 Item

Publikace podává ucelený přehled o nejnovějších poznatcích v pěstování smrku, který je naší nejdůležitější hospodářskou dřevinou. Je zpracována na základě analýzy poznatků a výsledků československého výzkumu a jejich srovnání se zkušenostmi ze sousedních států, v nichž se smrk pěstuje.

More details

In stock

490 Kč

Data sheet

Weight261 g
LanguageCzech
Checkedbook is complete, there are no pages missing
Place of publishingPrague
No. of copies1 500 výtisků
No. of pages203
NoteBook removed from the library collection (contains registration numbers, stickers, traces of stickers and library stamps)
Year1986
Conditionhřbet přelepen papírovou knihovnickou páskou s číslem, nažloutlé listy, lehce ohnuté rohy vrchních desek, jinak pěkně zachovalá
Hardcover/Paperbackpaperback
Edition1st Edition
PublisherStátní zemědělské nakladatelství

More info

Publikace podává ucelený přehled o nejnovějších poznatcích v pěstování smrku, který je naší nejdůležitější hospodářskou dřevinou. Je zpracována na základě analýzy poznatků a výsledků československého výzkumu a jejich srovnání se zkušenostmi ze sousedních států, v nichž se smrk pěstuje. Dílo se tak stává významnou praktickou příručkou pěstování smrku podle nejnovějších poznatků.

Stať o ekologických základech pěstování smrku pojednává o stanovištních podmínkách vhodných pro jeho pěstování, o důležitých ekotypech a formách smrku a jeho morfologické proměnlivosti. Přehledně podává rozšíření smrku v Evropě a zdůrazňuje význam provenience pro pěstební praxi.

Ve stati o pěstování smrčin se podrobně popisuje přirozená a umělá obnova smrkových porostů, jejich výchova ve všech věkových stadiích a pěstování smrku diferencovaně podle stanovišť (hospodářských souborů). Tato část vyúsťuje v konkrétní závěry pro praktické pěstování smrku v ČSR.

Kniha se zabývá i aktuální problematikou pěstování smrkových porostů v imisních oblastech na základě zkušeností z Krušných hor.

Zdůrazňuje i ekonomické hledisko, které prokazuje, že i v budoucnu bude smrk naší nejdůležitější hospodářskou dřevinou.

19 similar products in the same category: