Manufacturers

Specials

Viewed products

Česká kantáta a oratorium (SMOLKA, Jaroslav)

10131B

Used

1 Item

K řadě knih, přinášejících rozbory významných hudebních skladeb - jako je Očadlíkův Svět orchestru, Hostomské Opera nebo sborník Poslouchejte s námi - přistupuje nyní další, věnovaná české kantátě a oratoriu. J. Smolka nejprve v úvodní studii podrobně vymezuje a charakterizuje pojem kantáty a oratoria a dále přehledně sleduje jejich vývoj v české hudbě. Nechybí ani rozbory jednotlivých skladeb.

More details

In stock

750 Kč

Data sheet

Weight641 g
LanguageCzech
Checkedbook is complete, there are no pages missing
Place of publishingPrague
No. of copies900 výtisků
No. of pages412
NoteBook removed from the library collection (contains registration numbers, stickers, traces of stickers and library stamps)
Year1970
Conditiondesky knihy přelepeny průhlednou knihovnickou fólií, uvnitř pěkně zachovalá
Hardcover/Paperbackpaperback
Edition1st Edition
PublisherSupraphon

More info

K řadě knih, přinášejících rozbory významných hudebních skladeb - jako je Očadlíkův Svět orchestru, Hostomské Opera nebo sborník Poslouchejte s námi - přistupuje nyní další, věnovaná české kantátě a oratoriu. Jaroslav Smolka nejprve v úvodní studii podrobně vymezuje a charakterizuje pojem kantáty a oratoria a dále přehledně sleduje jejich vývoj v české hudbě - od prudkého rozmachu v šedesátých letech minulého století až do naší současnosti. Větší část knihy je pak věnována jednotlivým rozborům skladeb, s množstvím notových příkladu, s údaji o jejich premiérách, vydání tiskem, i se stručnou charakteristikou jejich reprodukční obtížnosti.

21 similar products in the same category: