Manufacturers

Specials

Viewed products

Únik (DU MAURIEROVÁ, Daphne)

09589C

Used

1 Item

ÚNIK vychází znovu po více než čtyřiceti letech. Tento romantický příběh o lásce anglické lady k francouzskému korzárovi se už před II. světovou válkou stal světovým bestsellerem a byl přeložen do všech světových jazyků. Příběh, jehož kulisy tvoří dobrodružné 18. století, však není jen romantickou freskou, která by byla zakryta uspěchaností konce století dvacátého...

More details

In stock

40 Kč

Data sheet

Weightvalue
LanguageCzech
Checkedbook is complete, there are no pages missing
No. of pagesvalue
Translation byvalue
Year1991
Conditionvalue
Hardcover/Paperbackhardcover
Edition1st Edition
PublisherDialog

More info

ÚNIK vychází znovu po více než čtyřiceti letech. Tento romantický příběh o lásce anglické lady k francouzskému korzárovi se už před II. světovou válkou stal světovým bestsellerem a byl přeložen do všech světových jazyků. Příběh, jehož kulisy tvoří dobrodružné 18. století, však není jen romantickou freskou, která by byla zakryta uspěchaností konce století dvacátého. Láska muže a ženy zůstane věčným námětem, stejně jako příběhy vdaných žen s dětmi, které se budou i v naší době rozhodovat, zda setrvají v manželství, z něhož vymizela láska, anebo se odhodlají k riskantnímu kroku a pokusí se začít nový život.

Unik patří mezi romány, které přečteme jedním dechem. Maurierová má totiž hluboce vyvinutý smysl pro dramatickou zápletku, prudký dějový spád a nečekané rozuzlení příběhu.

DAPHNE DU MAURIER (1907 —1988) se narodila v Londýně. Její děd Georg Louis Palmalla Busson du Maurier dosáhl světového literárního úspěchu svým románem Trilby. Maurierová byla vychována v Anglii i ve Francii. Začala publikovat už v 19 letech. Až do svého sňatku žila na pobřeží Cornwallu, kam umístila děj většiny svých románů. Světového úspěchu dosáhla románem Rebecca (česky vyšel pod názvem Mrtvá a živá). U nás je velice oblíben i její román Hospoda Jamajka. Všechny romány Daphne du Maurier byly zfilmovány.

30 similar products in the same category: