Manufacturers

Specials

Viewed products

Vycházející slunce (CRICHTON, Michael)

09140A5

Used

1 Item

Jedna vražda, dvě soupeřící mocnosti... 

More details

In stock

90 Kč

Data sheet

Weight547 g
ISBN978-80-259-0940-9
LanguageCzech
Checkedbook is complete, there are no pages missing
Place of publishingPrague
No. of pages392
Translation byVladimír Hanák
Year2018
Conditiondrobné oděrky na přebalu, jinak velmi dobrý stav
Original TitleRising Sun
Hardcover/Paperbackhardcover
Edition4th Edition
PublisherPLUS spol. s r.o.

More info

Během slavnostní recepce v nově otevřené budově japonské firmy Nakamoto je nalezeno tělo zavražděné modelky. Vyšetřováním jsou pověřeni příslušník speciálních diplomatických služeb Peter Smith a znalec japonské kultury John Connor, ovšem hned od začátku je jasné, že japonská strana má pramalý zájem na tom, aby se celá záležitost objasnila. Když navíc vyjde najevo, že někdo manipuloval se záznamem z videokamer, které mohly zločin zachytit, začínají si oba policisté uvědomovat, že v případu jde o mnohem víc než o zabitou dívku...


Román Vycházející slunce z roku 1992 patří mezi nejznámější díla Michaela Crichtona. V klasickém detektivním příběhu, který se odehrává na pozadí obchodní a technologické války mezi dvěma mocnostmi, autor vykresluje sugestivní obrázek západního světa ovládaného světem východním.

Kniha okamžitě po svém vydání vzbudila ve Spojených státech vlnu kontroverzí, hlavně kvůli Crichtonově vysloveně nepřátelskému postoji vůči Japonsku. I to bezpochyby přispělo k jejímu komerčnímu úspěchu - na žebříčku bestsellerů se v Americe držela celých devatenáct týdnů.

Román byl v roce 1993 zfilmován, režie se ujal Phillip Kaufman a v hlavních rolích se objevili Wesley Snipes, Sean Connery a Harvey Keitel.


"Tak napínavé, jak jen detektivní román může být." - THE NEW YORK TIME BOOK REVIEW

30 similar products in the same category: