Manufacturers

Specials

Viewed products

Hladový vrch (DU MAURIEROVÁ, Daphne)

09589D1

Used

1 Item

Osud anglicko-irského rodu Brodricků je neodmyslitelně spojen s dolem na měď, který se nachází na Hladovém vrchu. Právě díky těžbě si rodina vybudovala své finanční zázemí. Jsou však jednotliví členové skutečně šťastni?

More details

In stock

55 Kč

Data sheet

Weightvalue
ISBNvalue
LanguageCzech
Checkedbook is complete, there are no pages missing
Place of publishingPrague
No. of pagesvalue
Translation byvalue
Year1993
Conditionvalue
Hardcover/Paperbackhardcover
Edition1st Edition
PublisherVyšehrad

More info

Dosud česky nevydaný román Daphne du Maurierové Hladový vrch patří k těm dílům, která zaujmou především líčením obyčejných lidských osudů. Takové vyprávění dovede čtenáře oslovit mnohem naléhavěji a pravdivěji a vzbuzuje v něm pocit, jako by toto vše důvěrně znal z vlastní zkušenosti.

Hladový vrch je příběh o rodu Brodricků, bohaté venkovské rodině, jejíž děd, kterému přezdívali "Měděný John", otevřel na Hladovém vrchu doly na měď. I když měď přinesla Brodrickům bohatství, pohodlný život, možnost vzdělání a cestování, jako by si Hladový vrch zároveň na nich čas od času vybral svou daň. Ne všichni Brodrickové jsou šťastni a není jim souzeno dožít se vysokého věku. Autorka sleduje pět generací rodu, citlivě a vytříbeně vypráví o jejich osudech až do chvíle, kdy po více než sedmdesáti letech poslední Brodrick je nucen skončit tam, kde jeho předkové kdysi začínali.

Přes všechna trápení a úskalí, jimiž Brodrickové procházejí, je příběh jejich rodu především strhujícím vyprávěním o lidském životě se všemi jeho krásami a těžkostmi, o snažení člověka dosáhnout cíle, dosáhnout naplnění, a tím i smyslu své existence.

30 similar products in the same category: